Svenskaspel lotto

Drömmer du om storvinsten i Svenskaspel lotto? Skulle det vara skönt att slippa bekymra sig om ekonomin under årtionden framöver? Ta chansen och spela på lotto redan idag, vem vet – det kanske blir du som prickar in den vinnande lottoraden denna vecka!

Svenskaspel lotto är känt för de allra flesta svenskar. Svenskaspel lotto har funnits på marknaden i många år, faktiskt ända sedan 1980-talet även om spelformen då gick under bolagsnamnet Tipstjänst. Från 1997 och framåt har dock Svenska Spel styrt det stora lotteriet med strålande framgång och har idag monopol på bland annat lottospelandet i Sverige. Från starten har över 1600 miljonvinster kunnat delas ut till lyckliga spelare och fler lär det bli. I 2005 lanserade Svenskaspel lotto sin allra största vinst, nämligen Drömvinsten.

Om Drömvinsten

Drömvinsten är, precis som namnet antyder, en riktig drömvinst. Drömvinsten börjar på garanterade 75 miljoner och fungerar lite som en jackpot vinst. För varje vecka som ingen lyckas pricka in den rätta lotto raden byggs vinsten nämligen på med ett par miljoner och det finns inget övre tak. Det betyder att Drömvinsten från Svenskaspel lotto kan nå hisnande höjder. I 2010 kunde man till exempel dela ut hela 214 miljoner svenska kronor till en svindlande lycklig Helsingborgare. Snacka om att kunna dra sig tillbaka efter en sådan lotto vinst!

Hur går det till att spela på Svenskaspel lotto?

Att spela lotto hos Svenska Spel är mycket enkelt. Din uppgift som spelare är bara att välja ut 7 lotto nummer av 35 möjliga och sedan luta dig tillbaka och hoppas att turen är med dig. Vill du inte själv välja lottonummer kan du ta hjälp av slumpgeneratorer eller slumpade spel, så slipper du att fundera över vilka nummer som ger tur. Svenskaspel lotto har två lottodragningar i veckan, Lotto onsdag och Lotto lördag. I varje lotto dragning kan du välja om du vill spela på Lotto 1 eller Lotto 2, vilket alltså är två olika lottorader. Du kan också välja att spela på bägge.

Svenskaspel Lotto har även något som kallas för Lotto med Joker. Väljer du denna spelform väljer du även två joker nummer, mellan 0 och 9. I och med detta har du chans på tidigare nämnda Drömvinsten. För att ta hem Drömvinsten måste du ha 7 rätt på lotto och minst 2 korrekta lottonummer på joker.

Svenskaspel lotto och statistik

Även om lotto har och alltid kommer att vara beroende av slumpen, finns det en hel del intressant lotto statistik att ta del av. Det finns till exempel hos Svenskaspel.se en sida med statistik från de närmaste 6 månaderna, över vilka lotto nummer som har dragits flest och minst gånger. Givetvis finns det inga garantier för att dessa nummer ska ge vinst i nästa lotto dragning, men det kan vara kul att ta del av och dra lite nytta av.

Andra ställen att spela lotto på

Förutom Svenskaspel lotto har vi givetvis andra lotterier att spela på, om vi beger oss till lotto online. PlusLotto och Lotto Li är två utmärkta exempel på stora och seriösa lotterier på nätet. I bägge dessa lotto kan du vinna stora summor pengar, nämligen cirka 200 miljoner svenska kronor eller 20 miljoner euro. Oavsett vilket lotto du väljer att delta i, PlusLotto, Lotto Li eller Svenskaspel lotto, bjuds du på ett spännande, roligt och enkelt spel med mycket pengar i potten, lycka till!