Lottodragning lördag och onsdag på Svenska Spel

Svenska Spels lottodragning lördag och onsdag är utsatta för en mördande konkurrens av Pluslotto och Lotto Li med ca 200 miljoner kronor (20 miljoner EUR) i jackpott varje vecka. Båda dessa bevakar dragningrna åt sina kunder, sätter in vinsten på spelkontot och skickar mejl. Lottodragningen är på fredagen och kan ses on-line i realtid eller inspelad efteråt.

Svenska Spel presenterar sin lottodragning lördag och onsdag i direktsänd tv på tv4. Tiden för lottodragning lördag har under åren varierat, men brukar bakas in i ett större nöjesprogram med många tittare, så att så många som möjligt ska se lottodragningen. För att hitta igen vilken tid som lottodragning lördag sänds på tv4 är det bara att titta i aktuell tv-tablå, så hittar du tiderna där.

Vad gör jag om jag missar lördagens lottodragning?

Om du inte har möjlighet eller lust att se den tv-sända lottodragningen på lördag är dock loppet inte kört. På Svenska Spels hemsida hittar du alltid de senaste lottodragningarna, vare sig det är onsdagens eller lördagens lotto. Klicka på fliken Resultat, så hittar du rätt rad för Lotto 1 lördag och rätt rad för Lotto 2 lördag. Du kan också söka efter tidigare resultat. I listan ser du enkelt vilken utdelning vinnarna får och på hur många de olika vinsterna ska fördelas. Exempelvis kan du se att lottodragning lördag på 6 rätt + ett tilläggsnummer har 22 vinnare som var och en får 46 000 kronor och så vidare.

I sökfunktionen för tidigare resultat över lottodragning lördag eller onsdag kan du enkelt söka på vilket år du är intresserad av, vilken månad, samt vilken dag. På bara några sekunder får du sedan upp resultatet för den lotto dragning från Svenska Spel som du är intresserad av. Tv4 brukar också ha lottodragning lördag och onsdag tillgänglig på deras hemsida för webbtv, där du alltså också kan få med dig de spännande minuterna.

Hitta den rätta lottoraden på andra ställen

Resultatet för lottodragning lördag och onsdag går också att hitta igen på annat sätt än att se den på tv4 eller på Svenska Spels hemsida. Har du tillgång till text-tv, vilket de flesta har idag, finns den rätta raden publicerad här, samt att du i många dagstidningar över hela Sverige kan hitta den rätta lottoraden för Svenska Spel lottodragning lördag och onsdag.